divendres, 18 d’octubre de 2013

ARXIVERS SENSE FRONTERES I LA DE RECUPERACIÓ DE L'ARXIU HISTÒRIC DE LA POLICIA NACIONAL DE GUATEMALA

ARXIVERS SENSE FRONTERES PRESENTA EL PROJECTE INTERNACIONAL DE RECUPERACIÓ DE L'ARXIU HISTÒRIC DE LA POLICIA NACIONAL DE GUATEMALA A TRAVÉS DE LA PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL LA ISLA. ARCHIVOS DE UNA TRAGÈDIA.AsF inicia una sèrie de projeccions del documental La Isla. Archivos de una tragedia, del director alemany Uli Stelzner, per donar a conèixer el projecte internacional de recuperació de l'Arxiu Històric de la Policia Nacional de Guatemala, del que AsF forma part. Aquest projecte s'inicià el 2005 amb el descobriment accidental d'aquest arxiu estremidor, que documenta les violacions dels drets humans de la policia guatemalenca des del 1881 en general i, en concret, el genocidi de la població indígena de l'últim quart del segle XX.

"La Isla" ha rebut nombrosos reconeixements internacionals com una menció especial al Festival Internacional de Derechos Humans 'El séptimo ojo es tuyo' de Bolívia (2010), el premi Mimikri Media Talent en el Munich Documentary Film Festival d'Alemanya (2010), els premis a la millor pel·lícula i a la millor fotografia al Festival Memoria Veridad Justicia de Mèxic (2010) i el premi Memorial Democràtic al Festival Memorimage a Espanya (2010).

Gràcies a un acord amb la seva productora, AsF disposa d'una còpia del documental i de l'autorització per a emetre'l. Properament s'anunciaran les futures projeccions.


Trailer: La Isla. Archivos de una tragedia.
Valls.

Dijous 17 d'octubre, a les 7 de la tarda, a la Sala d'Actes de l'Institut d'Estudis Vallencs de la ciutat de Valls (c/Jaume Huguet, 1).

La presentació del projecte i del documental anirà a càrrec de Ricard Ibarra, president d'AsF, i de Fina Solà, representant d'AsF al Consell Consultiu Internacional de l'Arxiu Històric de la Policia Nacional de Guatemala (AHPN).

  
Lleida.

Dijous 24 d’octubre, a les 7 de la tarda, a l’Arxiu Històric de Lleida (c/Governador Montcada, s/n)

L'acte, que compta amb la col·laboració del GALL (Grup d'Arxivers de Lleida), serà conduït per Núria Carreras, vicepresidenta d'AsF, i per Fina Solà, representant de la nostra organització al Consell Consultiu Internacional del AHPN.Uli Stelzner presenta La Isla. Archivos de una tragedia.
Si vols demanar a AsF que faci una presentació del documental al teu arxiu, biblioteca, associació, etc. posat en contacte amb nosaltres a:  asf@arxivers.org    asf@archiveros.org
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest bloc s'accepten tot tipus de comentaris sempre que no faltin al respecte de ningú.