dimarts, 21 de maig de 2013

ARXIUS, IDENTITAT I ESTAT. XIV CONGRÉS D'ARXIVÍSTICA DE CATALUNYA. Barcelona 23, 24 i 25 de maig de 2013.


Els professionals de l’arxivística i la gestió de documents som part activa i compromesa amb la societat i amb els nostres temps, fet que ens ajuda a observar des de diferents punts de vista la situació històrica, social i política única i a la vegada tan interessant que està vivint el nostre país.

Aquesta XIV edició del Congrés d’Arxivística de Catalunya porta per títol Arxius: Identitat i Estat, i s’hi ha programat un seguit de ponències i dues taules rodones amb l’objectiu de crear un espai de debat, de confluència d’experiències i d’opinions enriquidores.

Quin és el paper dels arxius en el marc de la creació de les identitats col·lectives? I en la configuració de la seva identitat nacional? O, què entenem per patrimoni nacional? En cas de conflicte institucional, els fons documentals poden arribar a ser moneda de canvi? Què passaria amb el Sistema d’Arxius de Catalunya? I amb les estructures arxivístiques de gestió compartida?

En el nou marc que es podria crear, quins són els serveis que hauríem d’oferir a la ciutadania? Podríem aprofundir en la transparència administrativa i en l’accés universal a la documentació?
L’objectiu d’aquest XIV Congrés d’Arxivística de Catalunya que se celebra a Barcelona és ajudar a comprendre i respondre alguns d’aquests interrogants, així com trobar estratègies i marcs d’actuació útils per a la nostra professió.
Organitza:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest bloc s'accepten tot tipus de comentaris sempre que no faltin al respecte de ningú.