dilluns, 4 de març de 2013

L'EXPOSICIÓ "ELS SÍMBOLS DE FRANCO" ARRIBA A L'HOSPITALET.Durant la segona meitat de 2009 vaig treballar com a documentalista d'aquesta exposició del Memorial Democràtic, Els símbols de Franco, sota la direcció de Pilar Mateo i Jordi Guixé. Durant mesos, vaig recorre un gran nombre d'arxius per tot Catalunya a la recerca de fotografies i documents que mostressin la simbologia franquista present a l'espai públic durant els quaranta anys de règim i les seves pervivències durant la democràcia actual. 

L'experiència va ser molt gratificant i el treball de tot l'equip que va participar en la preparació de l'exposició molt professional, donant com a resultat una exposició modesta però molt il·lustrativa i estructurada. Així que estic molt content que el Museu de l'Hospitalet recuperi aquesta exposició que després d'haver visitat altres ciutats catalanes com Barcelona, Amposta o el Museu de l'Exili de la Jonquera, portava mesos parada. No us la perdeu, podreu veure imatges realment impactants com aquesta.  


Passa el ratolí per sobre la imatge per ampliar.
Data inici: 07/03/2013
Data fi: 01/04/2013
Organitzadors: Museu de L'Hospitalet - Can Riera. Espai de memòria de L'Hospitalet. Memorial Democràtic
Lloc: MUSEU DE L'HOSPITALET - CASA ESPANYA. ESPAI D'HISTÒRIA.  C. Joan Pallarès 38  (L'Hospitalet de Llobregat)

Dijous, 21 de març, a les 19 h. Can Riera. Espai de memòria de L’Hospitalet.

Taula rodona: “L’Estat i la simbologia feixista: l’Espanya de Franco i l’Alemanya de Hitler”. 
Amb Rosa Sala Rose, llicenciada en filologia alemanya i doctora en filologia romànica per la Universitat de Barcelona, i Jordi Guixé i Corominas, doctor en història per la Universitat de Barcelona i per l’Université Sorbonne Nouvelle - Paris 3. Moderador: Ricard Conesa, historiador i tècnic del Memorial Democràtic; màster en estudis històrics i història contemporània per la Universitat de Barcelona.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest bloc s'accepten tot tipus de comentaris sempre que no faltin al respecte de ningú.