dimarts, 29 de gener de 2013

JULIO AROSTEGUI IN MEMORIAM

Acabem de conèixer la tràgica noticia de la mort de Julio Arostegui, professor d'història de la Universitat Complutense i director de la Càtedra de la Memòria Històrica del segle XX de la mateixa universitat.

Arostegui ha estat un gran historiador i una persona molt compromesa. Els seus estudis sobre el moviment obrer, la II República, la guerra civil, el franquisme i la Transició són d'obligada referència per a tots els historiadors del segle XX espanyol. Lamentem la seva pèrdua i li agraïm profundament el seu compromís ètic i els grans llibres que ens deixa. Sabem que acabava de publicar un darrer estudi sobre el seu admirat Largo Caballero que portava per títol Largo Caballero, el Tesón y la quimera. Una admiració per l'anomenat Lenin espanyol que comparteixo des de que vaig haver d'estudiar la seva figura com a lider de l'UGT durant la dècada dels vint i com ministre de treball del primer govern de la II República pel llibre sobre la Inspecció de Treball.

Com a homenatge al gran Julio Arostegui us deixem amb aquest vídeo de l'any passat en el si del Primer Congrés de Víctimes del Franquisme organitzat pel Foro de la Memòria i la UCM.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest bloc s'accepten tot tipus de comentaris sempre que no faltin al respecte de ningú.